Tuning night V vervroegd naar 7 augustus

Redactie KW

Roeselare Voor het vijfde jaar op rij is er deze zomer Tuned Unlimited Surprise Night aan het Stationsplein. Maar door de werken daar vindt het evenement dit jaar niet plaats bij de start van de kermis, maar al op vrijdag 7 augustus.

De tuned unlimited suprise night was al vier keer een groot succes, met vorig jaar meer dan 200 wagens. Maar gezien er dit jaar en de komende werken serieus gewerkt wordt aan en in de Stationsomgeving zagen de organisatoren zich genoodzaakt een en ander anders te bekijken.

“Eind augustus, met de opening van Roeselare Kermis, was geen optie”, klinkt het. “Na het bouwverlof starten immers de voorbereidende werken om vanaf september tweerichtingsverkeer te realiseren tussen de bioscoop en het rond punt aan de Sint-Amandsstraat.”

Door de werken is de plaats waar het evenement normaal doorgaat op dat moment dan sowieso geen optie meer. En dus gaat de vijfde, en door de werken voorlopig misschien laatste, tuning night dus door op vrijdag 7 augustus. Het Stationsplein zal dan vanaf 18 uur volledig verkeersvrij zijn voor conventionele vroemtuigen en plaats ruimen voor wat heet de ‘cre de lcre’ van de tuning wereld. Een entrance selection, een gevolg van het feit dat er iets minder plaats is, zorgt er zo dus voor dat wat er zal staan serieus de moeite zal zijn. Enkel de klassebakken op vier wielen krijgen dus een plekje aan het Station. En daarnaast als vanouds enkele extra attracties om het zowel voor de kijklustigen als voor de deelnemende eigenaars extra interessant te maken. Er zal weer een fotoshoot zijn met een opmerkelijke gast (van wie de naam nog even geheim blijft), de organisatie voorziet even voor middernacht weer bekers voor de top twintig show & shine, de top vijf best of show, de grootste club en de top vijf cleaned, rush energy komt terug met een spectaculaire stand, er zal een lichtbrug zijn en daarnaast worden er nog een aantal andere verrassingen voorzien. Voor toeschouwers is de toegang gratis, deelnemers betalen 10 euro. De tuned unlimited suprise night V start om 18 uur en duurt tot middernacht.(FV)

Voor info en inschrijven kan je terecht op www.tuned-belgium.com of via info@x-otic.be.

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 17 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier