Tuinenfestival Secret Gardens geopend

In Kortrijk is het tuinenfestival Secret Gardens geopend. Op tien onbekende, miskende of verwaarloosde plekjes in de stad kregen binnenlandse en buitenlandse tuinarchitecten vrij spel.
Redactie KW

In Kortrijk is het tuinenfestival Secret Gardens geopend. Op tien onbekende, miskende of verwaarloosde plekjes in de stad kregen binnenlandse en buitenlandse tuinarchitecten vrij spel. Het publiek kan de speciale tijdelijke tuintjes nu keuren. Kortrijk wil met het festival een soort laboratorium zijn voor stedelijke tuinarchitectuur. Maar ook bestaand groen wordt tijdens het festival in de kijker gezet.

De tien secret gardens in Kortrijk geven vanaf vandaag hun geheimen prijs en dat nog tot in oktober want dan verdwijnen de meeste tijdelijke stadstuinen opnieuw. Bedoeling is de kracht en het belang van groen in een stad te onderstrepen.

De tuin van het Broelmuseum, werd de speeltuin van de Amerikaanse Martha Schwartz. Artistiek leider Geerts vindt het een ongelofelijke eer dat één van de belangrijkste tuinarchitecten ter wereld instemde.. De verwaarloosde tuin kreeg een nieuwe look in afwachting van een grondige restauratie. En ook de andere plekjes zijn speciaal gekozen.

Bedoeling is dat het tweejaarlijkse festival ook telkens resulteert in één blijvend stukje groen. Bij deze editie is dat het Buda Beachpark aan de Leieboorden dat weldra vorm krijgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier