Tuchtcommissie De Bron (Tielt) : “Geen bewijs van examenfraude door directrice”

Redactie KW

Na grondig onderzoek heeft de tuchtcommissie van De Bron “geen bewijs gevonden van actieve medewerking aan onregelmatigheden door de directrice”. De directrice nam intussen wel zelf ontslag.

Eind vorig jaar kwam de 45-jarige schooldirectrice Gudrun D.M. in opspraak. Ze werd ervan verdacht haar eigen kinderen de examenvragen en antwoorden op voorhand te hebben doorgespeeld. Er werd een tuchtonderzoek opgestart.

De tuchtcommissie heeft onder andere de documenten, de verklaringen van de leerkrachten en de vaststellingen van examenfraude onderzocht en voorgelegd aan de directrice en haar echtgenoot, die ook een staffunctie in de scholengroep KSO Tielt-Ruiselede bekleedt.

Blaam voor echtgenoot

“Beiden hebben in de loop van het onderzoek erkend dat er door hun kinderen onregelmatigheden zijn gepleegd. Ze betreuren dat en hebben zich hiervoor verontschuldigd.” Volgens het schoolbestuur heeft de tuchtcommissie “geen bewijs gevonden van actieve medewerking aan deze onregelmatigheden, noch door de directrice noch door haar echtgenoot.”

De commissie heeft echter een aantal onzorgvuldigheden en nalatigheden vastgesteld, alsook gebrekkige communicatie. In het belang van de school en van haarzelf besliste de directrice om zelf ontslag te nemen. Dinsdag jl. nam ze die beslissing. Ze keert niet meer terug naar de aso-school De Bron. Haar echtgenoot kreeg een blaam. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier