Tsjoen wint Condrozrally, geen titel voor Melissa Debackere

Redactie KW

Pieter Tsjoen heeft aan het stuur van een Ford Focus WRC de Condrozrally gewonnen, de laatste manche van het Belgische rallykampioenschap, in en om Hoei. Melissa Debackere (24) greep daardoor net naast de Belgische titel.

De wedstrijd draaide vooral rond het duel om de titel tussen de Waal Hubert Deferm, rijdend met een Subaru Ipreza WRC S5, en de Wervikse rally-amazone Melissa Debackere aan het stuur van haar vertrouwde Toyota Corolla WRC.

Maar van meetaf toonde Deferm zich op het typische parcours sneller dan Debackere. Door onder meer het uitvallen van de twee officiële Peugeot-racers Loix en Voullioz stootte Deferm zelfs door naar een 2de eindplaats.

Doordat ook nog Bernd Casier en Patrick Snijers zich tussen Deferm en Debackere nestelen, eindigen beiden op een gelijk aantal punten in het kampioenschap, maar Deferm heeft wel twee overwinningen tegenover Melissa Debackere die er geen heeft. Dat geeft uiteindelijk de doorslag waardoor Melissa Debackere niet de eerste vrouw wordt die het Belgische kampioenschap rally wint. (Dirk Titeca)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier