Tsjetsjeen krijgt 2 jaar voor steekpartij in Roeselare

Redactie KW

Een 29-jarige Tsjetsjeen uit Roeselare is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 550 euro voor een steekpartij. Aanvankelijk stond de man terecht voor moordpoging en riskeerde hij acht jaar cel. De rechter herkwalificeerde de feiten echter naar opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 17 april 2010 belandde de man op de Roeselaarse spoedafdeling nadat hij enkele messteken had gekregen. Het bleef onduidelijk wat er zich precies had afgespeeld, tot op 6 juni 2010 een 29-jarige Algerijn uit Roeselare op de parking van bar Pergola in Roeselare vijf messteken kreeg toegediend van de man. Het bleek een vergelding te zijn voor de eerdere messteken.

Volgens het openbaar ministerie diende de Tsjetsjeense man de messteken opzettelijk en met voorbedachte rade toe, met de bedoeling om te doden. De rechter was echter niet dezelfde mening toegedaan.

Zelf ontkende de Tsjetsjeen dat hij op zoek was naar zijn belager of vooraf de steekpartij had beraamd. De Algerijn kreeg zes maanden effectieve celstraf en een boete van 275 euro voor de eerste steekpartij. Hij stond terecht voor poging doodslag, maar ook daar herkwalificeerde de rechter de feiten naar opzettelijke slagen en verwondingen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier