Trio krijgt tot 2 jaar cel voor drieste inbraak

Redactie KW

Een 22-jarige man uit Zwevegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk tot een celstraf van twee jaar, waarvan de helft voorwaardelijk, veroordeeld voor een drieste inbraak op 21 oktober 2008 in Harelbeke. Twee kompanen uit Zwevegem kwamen er met achttien maanden cel, waarvan zes maanden effectief, vanaf.

De drie jongeren trokken uit geldnood naar de woning van een kapster in Harelbeke om er in te breken. Het was vooral de Zwevegemnaar die er bij zijn twee kompanen van 21 en 25 op aandrong hem te vergezellen. Ze zorgden voor vermomming en wapens zoals een ijzeren staaf en een kruissleutel.

De Zwevegemnaar beukte in Harelbeke eerst de deur van de woning open. Daarna ging het trio eerst nog op café en om sigaretten. Pas nadien drongen ze een tweede keer de woning binnen en stalen ze er enkele goederen. Ze legden de spullen in de wagen, maar gingen om een nog onduidelijke reden nog een derde keer binnen. Ondertussen waren de bewoners gewekt en kwam het tot een confrontatie met zowel de bewoners als de politie.

De jongeman die aan het stuur van de wagen zat, reed in paniek met gedoofde lichten weg en reed ternauwernood een agent, met wapen in de aanslag, omver. Zelfs een afgevuurde kogel kon hem niet stoppen. Ondertussen zit het trio al vier maanden in voorhechtenis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier