Trends Vastgoedgids: “Crisis is voorbij in West-Vlaanderen”

Redactie KW

De prijzen voor vastgoed gingen het voorbije jaar vlot hoger in alle segmenten van de vastgoedsector in West-Vlaanderen. De markt was er ook behoorlijk actief. Dat stelt Trends Vastgoedgids, die donderdag als bijlage bij Trends verschijnt.

Vooral de villamarkt heeft zich de voorbije maanden in onze provincie goed herpakt. ,,Gemiddeld met zo’n 7 procent. In Knokke-Heist was die prijsklim eerder bescheiden – zo’n 3 procent – maar daar steeg de prijs de voorbije vijf jaar bijzonder fors”, stelt Trends Vastgoedgids vast.

Op de woningmarkt was de prijsstijging minder uitgesproken: gemiddeld zo’n 4 procent. Maar… er waren wel fors meer transacties in 2010 in vergelijking met het jaar daarvoor, ruim een tiende meer.

,,De voorbije vijf jaar stegen de prijzen nergens sneller dan in West-Vlaanderen”.

Trends: ,,De vastgoedmarkt in West-Vlaanderen verkeert duidelijk niet in een crisissituatie.”

Het gros van de duurdere woning is nog altijd te vinden aan de kust, waar Knokke-Heist nog altijd de absolute nummer 1 is.

Brugge, Kortrijk en Roeselare

In Brugge klom de referentieprijs – dat is de prijs waarbij 75 procent van de verkopen zich onder die prijs bevinden – naar de kaap van de 250.000 euro. In Oostende klom de prijs met een tiende en in Kortrijk en Roeselare blijven de prijzen nog altijd net onder de 200.000 euro.

In de Westhoek zijn nog altijd de goedkoopste woningen van de provincie te vinden, met Mesen als absolute ‘prijsbreker’ : de referentieprijs bedraagt er 131.000 euro voor een woning.

Appartementen

Er werden in 2010 ook opvallend veel appartementen verkocht: bijna 20 procent meer. En ook de prijs ervan ging naar omhoog met zo’n 8 procent. In Brugge werden de appartementen zelfs ruim 9 procent duurder.

(JG)

Meer in Trends Vastgoedgids en in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 13 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier