Trends benoemt nieuwe Gazellen Ambassadeurs

Redactie KW

Mulder Natural Foods, Electrawinds en Trustteam zijn de snelst groeiende bedrijven van onze provincie. Het economisch weekblad Trends heeft hen uitgroepen tot Gazellen Ambassadeurs, elk in hun categorie, de grote, de middelgrote en de kleine ondernemingen. Het is de tiende keer dat Trends die prijzen uitreikt.

Mulder Natural Foods uit Beveren-Roeselare is de snelste groeier bij de grote bedrijven. Mulder maakt ontbijtgranen en kreeg vorig jaar die titel al bij de KMO’s. Het maakt vooral producten die supermarkten dan onder hun eigen naam verkopen.

De biomassacentrale van Electrawinds is dit jaar de KMO die het snelst groeide. Een uniek project in Oostende waarbij uit afvalvetten groene stroom wordt opgewekt. Dit jaar start het groene energiebedrijf met de bouw van windmolens in Servië en Ierland.

Trustteam uit Marke krijgt dan weer een Trends Gazelle. Trustteam maakt software, specifiek voor de medische sector. Het nam recent enkele bedrijven over en groeide van 4 naar 60 medewerkers.

Super Gazelle

Trends schonk ten slotte de titel van Super Gazelle Ambassadeur aan TVH Parts of Thermote & Vanhalst uit Waregem. In de tien jaar dat de Gazellen Ambassadeurs uitgeroepen worden, was TVH Parts de snelste groeier. Bij TVH Parts werken er 1100 mensen. Het bedrijf heeft klanten in meer dan 160 landen over de hele wereld en is daarmee de absolute marktleider in de verkoop van onderdelen van heftrucks.

(AD/BS)

Meer hierover vanavond in het journaal van FOCUS-WTV en in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier