Treinverkeer woensdagavond verstoord door defecte treinen

Redactie KW

Het treinverkeer is woensdagavond ernstig verstoord geraakt door twee problemen met defecte treinen. Zowel op de lijn Gent-Antwerpen als op de lijn Brussel-Gent-kust raakte het treinverkeer ontregeld, zo meldt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel.

Op de lijn Gent-Antwerpen werden de problemen veroorzaakt door een defecte trein, die om 18.50 uur stilstond aan het station van Lokeren. Er moesten enkele treinen worden geschrapt, andere treinen liepen een vertraging van 20 à 40 minuten op. De problemen deden zich voor in beide richtingen. De passagiers op de defecte trein konden in het station van Lokeren wel gewoon overstappen op een andere toestel.

Een defecte trein in Beernem zorgde vanaf 19.00 uur dan weer voor hinder op de lijn Brussel-Gent-kust, eveneens in beide richtingen. De defecte trein stond 40 minuten lang stil en andere treinen liepen tot 30 minuten vertraging op.

Volgens Petit zijn de problemen ondertussen grotendeels van de baan. Er zijn nog kleine vertragingen mogelijk, maar die worden momenteel weggewerkt, klonk het. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier