Treinverkeer gehinderd door blikseminslag seinpost

Redactie KW

Het treinverkeer is door het onweer van afgelopen nacht op verschillende plaatsen verstoord. In Kortrijk sloeg de bliksem in op een seinpost. De provincie Henegouwen is het zwaarst getroffen, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel dinsdagochtend.

Infrabel heeft weet van een vijftiental incidenten. In vier gevallen had dat gevolgen voor het spoorverkeer.

In Kortrijk hebben technici intussen de bliksemschade al hersteld. Verder legde Infrabel een vervangbus in tussen Ronse en De Pinte. Op de lijn Essen-Doornik belandde een snelheidsbord op het spoor waarna een trein het bord opschepte. Eén spoor is geblokkeerd gedurende de reparatie van de trein en het bord.

In Henegouwen trof het stormweer de regio Doornik met onder meer zware hagelval in het nabije Antoing, zo werd bij de hulpdiensten vernomen. De zware onweders hielden in de regio aan van 1 tot 5 uur ‘s nachts. De brandweer van Doornik werd overstelpt met oproepen en is momenteel nog in de weer. De bliksem sloeg in op één gezinswoning in Doornik. Op de E42 belandden bomen op de weg.

Dat alles zorgde ook op het spoor voor de nodige schade. Tussen Blaton en Doornik, op de lijn Bergen-Doornik, zijn beide sporen versperd door takken waardoor er geen treinen rijden. De verbinding zou tussen 7.30 en 8 uur hersteld moeten worden. Tussen Leuze en Doornik op de lijn Brussel-Doornik vielen bomen op het spoor en takken op de bovenleiding. Een van de twee sporen raakte geblokkeerd met 15 minuten vertraging tot gevolg.

Op de lijn Luttre-s’-Gravenbrakel tussen Manage en Gouy vielen takken op de bovenleiding waardoor maar één spoor gebruikt kan worden met vertragingen van 15 tot 20 minuten tot gevolg. Ook op de lijn Charleroi-Sud-Erquelinnes vielen takken op de bovenleiding. Hier leidt dat tot vertragingen van 30 tot 45 minuten.

Op andere plaatsen doorheen het land waren er nog incidenten maar zonder vertragingen tot gevolg. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier