TreinTramBus: Nieuwe dienstregeling NMBS is “gemiste kans”

Redactie KW

Reizigersvereniging TreinTramBus (TTB) is kritisch over de nieuwe dienstregeling die spoorwegmaatschappij NMBS vanaf zondag 12 december zal invoeren. Er verandert te weinig en op sommige lijnen gaat de regeling er zelfs op achteruit, zegt de vereniging, die vrijdag spreekt van een “gemiste kans”.

De nieuwe dienstregeling van de NMBS wordt pas vrijdagnamiddag officieel bekendgemaakt, maar TTB werd door de spoorwegmaatschappij al ingelicht over de aanpassingen. TreinTramBus begrijpt ook niet waarom heel wat knelpunten niet worden aangepakt. “Wie bijvoorbeeld van Ieper naar Brugge wil, moet 40 minuten in het station van Kortrijk doorbrengen. En daar wordt niets aan gedaan,” zegt Kees Smilde van TTB.

Weekends

“Ook het weekendaanbod blijft te mager. Veel treinen rijden dan maar om de twee uur. Dat is veel te weinig om van de trein voor vrijetijds- en shoppingverkeer een volwaardig alternatief te maken”, meldt TTB nog.

TreinTramBus opent traditiegetrouw weer een meldpunt over de nieuwe dienstregeling. Mensen die klachten hebben, kunnen terecht op dienstregeling@treintrambus.be.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier