Treinstaking : Dagje van thuis uit werken voor velen

Redactie KW

Heel wat mensen blijven met een treinstaking ook gewoon thuis en werken van daaruit zo goed en kwaad als het kan. Eén daarvan is Geert Messiaen uit Roeselare, die al meer dan 35 jaar met de trein naar Brussel pendelt. Voor de eerste keer in zijn carrière blijft hij thuis met een spoorstaking. Volgens hem worden de reizigers ‘gegijzeld’ door de spoorbonden.

Geert Messiaen uit Roeselare kon vanmorgen anderhalf uur langer in zijn bed liggen. Toch al één voordeel van de spoorstaking. Geert, die een belangrijke functie bekleedt bij de liberale mutualiteiten, werkt voor het eerst van thuis uit. Hij weigert om met de wagen naar Brussel te rijden. “Dat heeft geen zin, het weer valt tegen, het risico op ongevallen is groter en dan die files. Dat is je reinste tijdverlies en wat presteer je intussen? Met de moderne communicatiemiddelen lukt thuiswerk uitstekend.”, zegt hij.

Gijzeling

Geert schiet met scherp op de spoorbonden die volgens hem de pendelaar ‘gijzelen’. Hij hekelt het feit dat zij te pas en te onpas het stakingsrecht als wapen gebruiken, in plaats van in dialoog te gaan met de NMBS. Hij houdt al drie jaar een treindagboek bij waarin hij dagelijks alle vertragingen en incidenten noteert. Naar eigen zeggen verliest hij elk jaar een tiental werkdagen door vertragingen.

Treinstaking : Dagje van thuis uit werken voor velen

Bekijk hier de reportage

(L.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier