Treinpersoneel Poperinge dreigt met boycot na agressie

Redactie KW

Het treinpersoneel van Poperinge dreigt ermee vanaf donderdag 24 maart boycots in te lassen wegens een agressiegeval op de trein van Dendermonde naar Poperinge maandagavond. Het zou het derde voorval in een paar maanden tijd zijn. Dat meldt de socialistische vakbond ACOD woensdag in een persbericht.

Maandagavond werd een treinbegeleider van Poperinge het slachtoffer van een zware agressie op een trein tussen de stations Wervik en Komen. De betrokken treinbegeleider werd met ernstige verwondingen afgevoerd naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. “Het treinpersoneel is zeer geschokt over deze gang van zaken”, luidt het.

Boycots

Het treinpersoneel zou daarom vanaf 24 maart de treinen die ‘s avonds vertrekken uit Dendermonde naar Poperinge voor onbepaalde tijd beperken tot Kortrijk. Dit indien er geen maatregelen genomen worden. “Het gaat om treinen in afgelegen gebied waar maar één treinbegeleider op aanwezig is”, aldus Jos Digneffe, algemeen secretaris vanACOD Spoor. “Ondanks de weinige reizigers zou dat er toch meer dan één moeten zijn.” Volgens Digneffe loopt het met de agressie tegen het treinpersoneel al geruime tijd de spuigaten uit. “Het gaat om een nationaal fenomeen. Nu is het in Poperinge maar morgen kan er zich even goed elders een incident voordoen”, klinkt het.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier