Treinbestuurder negeerde (even) rood stoplicht in station van Oostende

Redactie KW

Een treinbestuurder van de NMBS heeft woensdag bij het verlaten van het station van Oostende een rood stoplicht genegeerd.

De trein en het spoor waren door het voorval een tijd buiten gebruik. De reizigers moeten overstappen op een andere trein. “Het gaat om een menselijke fout die gebeurde rond 6.20 uur op de trein van Oostende richting Brussel-Noord”, verduidelijkt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. De treinbestuurder had uiteindelijk vrij snel zelf de fout door, en schakelde de trein meteen uit. De reizigers moesten het toestel op spoor vijf, dat nog langs het perron stond, verlaten voor een ander rijtuig. De trein en het spoor waren door het voorval een tijd buiten gebruik. Er werd ook gecontroleerd of de infrastructuur beschadigd was.

Nooit gevaar

De reizigers kwamen door het incident nooit in gevaar, omdat de trein slechts enkele meters ver was toen de bestuurder de fout opmerkte. ,,Het gevaarlijk punt aan een kruising van sporen, waar een mogelijke aanrijding met een andere trein zou kunnen plaatsvinden, was nog niet bereikt. Er was dus op geen enkel moment gevaar”, aldus nog Thomas Baeken. De treinbestuurder ging niet meer aan de slag en zal nu nieuwe testen moeten afleggen.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier