Treinbegeleiders pleiten voor meer veiligheid rond station na incident

Redactie KW

Ook treinbegeleiders krijgen in het station van Oostende af en toe met mensen op de vlucht te maken. Zij stuiten ‘s nachts vaak op groepjes mannen die via de sporen op een vrachtwagen proberen te raken. De veiligheid rond het station van Oostende laat te wensen over vinden veel treinbegeleiders. Vooral nu de spoorwegpolitie geen kantoor meer heeft in Oostende. De Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel trekt aan de alarmbel na een incident zondag.

Zondagavond klampte een persoon die op de vlucht was voor de politie zich vast een locomotief vlakbij het station van Oostende. Hij viel er af en raakte zijn been kwijt. Het ging om een Tjsetsjeen die in Oostende woont, maar vaak duiken hier ook groepjes mensen zonder papieren op die via de sporen op een vrachtwagen een eindje verderop willen richting Groot-Brittannië. “Ik ben reeds meerdere malen aangevallen geweest. Ik ga inderdaad soms bang naar het werk. We weten wanneer we beginnen maar nooit wanneer en hoe we terugkomen”, zegt Patrick Deschuytter van de Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel.

De vakbond betreurt dat de spoorwegpolitie geen kantoor meer heeft in Oostende. Dat was tot voor kort wel zo. “De spoorwegpolitie heeft hier goed werk geleverd. De veiligheid van iedereen was gewaarborgd. Nu moeten we vaststellen hoe gevaarlijk het wordt in en rond het station”, klinkt het.

Het kantoor verhuisde naar Brugge. Vanuit Brugge moet de spoorwegpolitie zorgen voor de veiligheid in Brugge, Gent én Oostende. De dienst telt hooguit 20 mensen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier