Trein grijpt auto op overweg in Ieper, twee inzittenden zwaargewond

Redactie KW

(UPDATE 2) Twee mensen zijn dinsdagmiddag gewond geraakt toen ze met hun wagen gegrepen werden door een trein. Dat gebeurde in de Kemmelseweg in Ieper. De auto met twee inzittenden stond stil op de overweg toen de trein passeerde.

De precieze reden waarom de auto op de overweg stond, is nog niet duidelijk. Mogelijk stond de wagen aan te schuiven toen de slagbomen naar beneden kwamen. De overweg ligt ongeveer 50 meter voor het einde van de drukke Kemmelseweg. De trein kwam aangereden met een snelheid van 100 km/u en kon niet tijdig meer remmen. Door een bocht zag de treinbestuurder ook pas laat de auto. Het voertuig werd door de klap weggeslingerd en het kwam tegen de afsluiting aan de overkant van de spoorweg terecht.

Twee inzittenden zwaargewond

De twee bejaarde inzittenden, een man van 82 en een vrouw van 80, raakten zwaar gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zijn intussen buiten levensgevaar. De deur aan de passagierszijde moest verwijderd worden om de inzittenden te bevrijden. De vrouw was zwaargewond, zij werd met de MUG naar het Jan Ypermanziekenhus gevoerd. De bestuurder was wel nog bij bewustzijn. Ook hij werd naar het ziekenhuis gevoerd.

Verstoord treinverkeer

Door het ongeval is het treinverkeer op de lijn Kortrijk-Poperinge ernstig verstoord. De reizigers op de gestrande trein konden zonder problemen afstappen en vlakbij in het centrum van de stad een bus nemen naar hun eindbestemming Poperinge. Volgens Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Poperinge en Komen. Er is een vervangende busdienst. Reizigers moeten wel rekening houden met een vertraging van minstens een half uur. Verwacht wordt dat het treinverkeer tegen de avondspits weer normaal zal verlopen.

(LD/BELGA/FV)

Meer in het nieuws van WTV vanavond vanaf 18 uur. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier