Trappist Westvleteren binnenkort te koop in Colruyt

Redactie KW

(UPDATE) Het veelgeprezen abdijbier van de paters in Westvleteren zal binnenkort allicht te koop zijn bij Colruyt. De paters voelen zich genoodzaakt om deze ‘historische stijlbreuk’ te plegen omdat de kosten voor de verbouwingen aan hun abdij hoger oplopen dan gedacht, zo staat woensdag in Het Laatste Nieuws. Colruyt laat weten dat het bericht op z’n minst ‘voorbarig is’.

“Uit principe brouwden we tot nu toe een beperkt aantal hectoliter bier en hielden we ons ver van platte handel, maar de kosten voor de verbouwingen aan onze abdij lopen veel hoger op dan gedacht. We zijn verplicht om minstens tijdelijk meer te brouwen en ons bier in de ‘commerce’ te gooien”, bevestigde de ‘broeder-telefonist’ aan de krant. De verbouwingen aan de abdij zijn noodzakelijk. Door scheuren en verzakkingen werd een deel van de gebouwen door de brandweer onveilig verklaard.

Besprekingen Colruyt nog aan de gang

De besprekingen met Colruyt zijn nog volop aan de gang. Mogelijk zal een soort degustatiebox in de winkelrekken komen, met drie flessen bier en een glas. De trappist van Westvleteren werd in 2005 uitgeroepen tot ‘beste bier ter wereld’. Colruyt liet woensdagmiddag trouwens weten dat het bericht wat voorbarig is. Er zijn inderdaad gesprekken, maar het is ‘zeker te vroeg om nu info te geven over een mogelijke concrete actie’…

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 29 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier