Trappenbouwer Geert Ninclaus van Genico uit Ruiselede is Creatieve Ondernemer 2013

Redactie KW

Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt in het Concertgebouw in Brugge.

Vrijdagavond organiseerden Unizo en POM West-Vlaanderen in het Concertgebouw in Brugge voor de tiende keer ‘het Gala van de Creatieve Ondernemer’. Geert Ninclaus van Genico uit Ruiselede won er de Creativity Award 2013.

Toonaangevend

Het bedrijf van Geert Ninclaus, een onderneming in metaalconstructie, groeide in korte tijd uit tot een toonaangevende speler in de constructie van designtrappen. Zowel de jury als het publiek duidden Geert Ninclaus als winnaar aan.

Er waren in totaal 150 ondernemers die zich voor de wedstrijd hadden ingeschreven. Een jury selecteerde er 10 genomineerden uit. Het publiek bracht zo’n 9.000 stemmen uit.

Andere genomineerden

De andere genomineerden waren trappenbouwer Geert Maene uit Brugge, Kris Cathenis van het communicatie- en designbureau Rotorgroup uit Roeselare, Peter Deprez van de Vichtse koffiebranderij Viva Sara, Sofie Vandenbriele van Standenbouw Bulik (Izegem), Mieke Vandenberghe van Chocolaterie Carré (Moen), Philip Maenhout van Geurbeleving Maenhout (Brugge), Leslie Cottenje van ‘interactive stuff builders’ Pure Plexity (Brugge), fabrikant van ‘tools for togetherness’, Bram Coudijzer van Extremis (Poperinge) en Wim Carton van interieurarchitectuur Minus (Poperinge).

Stadsprijs

Ook de stad Menen viel in de prijzen. Het is de eerste keer dat een stad een prijs ontving in deze competitie. Menen kreeg een creativiteitsaward voor ‘shop en beleef Menen’.

(FV, SR, foto SR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier