Traplift helpt minder mobiele Frederik naar het klaslokaal

Redactie KW

Een traplift maakt het Frederik, die in het vierde leerjaar van de stedelijke basisschool in Desselgem zit en een spierziekte heeft, mogelijk om zelfstandig van het gelijkvloers naar de eerste verdieping te gaan.

Voor de aankoop van deze tweedehandse traplift trok de stad Waregem 12.500 euro uit. Zo hebben minder mobiele kinderen nu gemakkelijker toegang tot de hoger gelegen klaslokalen.

Twee dagen voor de kerstvakantie kreeg Frederik al een vervroegd kerstcadeau, want op die dag werd langs de trap die naar de eerste verdieping leidt door liftenproducent Coopman een liftsysteem geïnstalleerd. Door deze investering is het voortaan ook voor minder mobiele kinderen mogelijk hun drie laatste leerjaren te doorlopen in de stedelijke basisschool, want het zijn enkel de klassen van het vierde tot het zesde leerjaar die daar zijn ondergebracht.

Gerry Lambrechts, directeur van de stedelijke basisschool is bijzonder tevreden met de financiële inspanning van de stad. „Frederik loopt al sinds zijn peutertijd school bij ons. Met medicatie, kinesitherapie en veel doorzettingsvermogen houdt Frederik zijn ziekte enigszins onder controle, want op zijn eigen tempo kan hij net als andere kinderen spelen, turnen en zwemmen.” Omdat Frederik nu al in het vierde leerjaar zit, was het installeren van een traplift een noodzaak geworden. „Dagelijks moet Frederik meermaals de trappen op en af om van de speelplaats naar de klas en omgekeerd te gaan. Voor iemand met een spierziekte is dat telkens zwaar labeur. Bovendien begon het ook voor mezelf zwaar te worden, want regelmatig droeg ik Frederik de trappen op.” (Benny
Wouters)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 25 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier