Transportbedrijf failliet, 72 mensen op straat

Redactie KW

(UPDATE 4) In Jabbeke verliezen 72 mensen hun werk. De Brugse rechtbank van Koophandel heeft Transport Jonckheere en Global Transport Belgium failliet verklaard. Jonckheere was actief in nationaal en internationaal vervoer, met 35 vrachtwagens. Beide bedrijven samen hebben 61 trekkers. Het bedrijf was in financiële moeilijkheden geraakt, en legde gisteren zelf de boeken neer.

“Aan de basis van de problemen ligt de concurrentie van goedkopere bestuurders uit het buitenland. Daarop kwam het faillissement van de rederij Ferryways. We verloren daardoor een klant maar ook een voor ons belangrijke scheepvaartverbinding naar Groot-Brittannië. De economische crisis heeft ons daarop volledig genekt”, zegt financieel verantwoordelijke Fabienne Moeyaert. “Ons lot is nu in handen van de twee curatoren.”

“Het was onze strategie om enkel met Belgische chauffeurs te werken”, zegt Moeyaert. “We zagen daarin een kwaliteitsgarantie maar de markt was niet bereid om daarvoor de
kost te betalen.”

Jonckheere vervoerde vooral stenen en deed ook aan wijntransport. 68 chauffeurs en vier bedienden en kaderleden moeten op zoek naar ander werk.

(jv/kb/belga)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier