Transactua wordt nieuw grensoverschrijdend programma op Focus-WTV

Redactie KW

Vanaf januari zenden Focus en WTV een gloednieuw actualiteitenmagazine. Transactua is de titel. Het wordt een grensoverschrijdend programma waarvoor we samen werken met onze Waalse en Noord-Franse televisiepartners No-Télé en C9. Met Transactua brengen we zowat 4 miljoen kijkers uit de Eurometropool op de hoogte van de belangrijkste en markantste nieuwsfeiten. En dat met de bedoeling elkaar beter te leren kennen. Het programma zal tweewekelijks op zaterdag worden uitgezonden.

Kijkers van Focus en WTV zijn al langer vertrouwd met het economisch en cultureel reilen en zeilen in de regio Kortrijk, Rijsel en Doornik. En dat dankzij de grensoverschrijdende programma’s Transit en Puls. Vanaf 2009 komt daar ook Transactua bij, een tweewekelijks actualiteitenmagazine. Transactua zal de belangrijkste nieuwsfeiten uit West-Vlaanderen, Noord-Frankrijk en Henegouwen belichten, al komen ook andere, meer lichtvoetige items aan bod.

Voor de financiering van het nieuwe programma staan Europa, Vlaanderen, de provincie en de zenders garant. Transactua wordt op zaterdag uitgezonden, afwisselend met het grensoverschrijdende cultuurprogramma Puls.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier