Trans Europa Ferries legt afvaarten uit Oostende (voorlopig) stil

Redactie KW

Volgens de directie gaat het om een tijdelijk ‘technisch probleem’.

De afvaarten van Trans Europa Ferries vanuit Oostende zijn sinds gisteren gestaakt. De Larkspur en Gardenia varen voorlopig niet uit. De Ostend Spirit is zelfs definitief verdwenen.

Trans Europa Ferries (TEF) is een dochtermaatschappij van Trans Europa Shipping Lines uit Slovenië dat sinds 1998 actief is in Oostende. Trans Europa Ferries begon in 2004 een auto- en passagiersdienst op de verbinding Oostende-Ramsgate. Vandaag bestaat de vloot uit twee ferry’s: de Larkspur en de Gardenia. Beide schepen liggen sinds gisteren echter aan wal in Oostende.

Ostend Spirit weg uit Oostende

Een derde schip waarop Trans Europa Ferries beroep op doet, de Ostend Spirit, verliet donderdag 18 april om 1uur de Oostendse haven, en zou zelfs niet meer terugkeren naar de badstad. Trans Europa Ferries had nochtans eind vorig jaar een overeenkomst afgesloten met de Britse rederij P&O om de Pride of Calais als de Ostend Spirit in vaart te nemen. Het niet uitvaren van de Larkspur en de Gardenia wijt het management van Trans Europa Ferries aan een technische problemen opgedoken aan beide ferry’s. De directie ontkent dat er financiële problemen zouden zijn, en hoopt dat de afvaarten na dit weekend opnieuw van start gaan.

(DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier