Trammelant legt problematiek nonchalant gedrag op tram en bus bloot

Redactie KW

De Lijn start ook in onze provincie met Trammelant. Een preventie-campagne die schoolgaande jongeren moet laten zien dat nonchalant gedrag op de bus, en klein vandalisme, voor heel wat problemen en kosten zorgt. Dat leerden ook enkele leerlingen vierde middelbaar, in de stelplaats van Kortrijk.

Vandalisme kost De Lijn elk jaar handenvol geld. Of het nu om graffiti gaat, kapot getrokken zetels of krassen in de ruiten: de actie Trammelant laat jongeren zien wat de gevolgen en kosten van hun gedrag kunnen zijn. Maar niet alleen vandalisme, ook nonchalant gedrag kan voor gevaar zorgen. Boekentassen in de middengang, rechtstaan in de bus. Bij een noodstop bijvoorbeeld, wordt dat gevaarlijk als alles begint te schuiven, beseffen nu ook de jongeren.

De graffiti moesten de leerlingen die ze mochten spuiten, ook zelf weer afwassen, en dat blijkt een lastige klus te zijn.

De leerlingen moeten op school hun ervaringen vertellen aan de andere jongeren. De Lijn plant de Trammelant-actie in dertien scholen in onze provincie.

(md/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier