Trambestuurder veroordeeld voor ongeval in Nieuwpoort, niet zeker of De Lijn zal betalen

Redactie KW

De politierechtbank van Veurne heeft een tramchauffeur een boete van 1.200 euro opgelegd. Half oktober 2011 vloog de man in Nieuwpoort met zijn tram uit de bocht. Daarbij vielen 31 gewonden.

Het ongeval gebeurde toen de tram uit de richting van Lombardsijde Nieuwpoort binnenreed. In een verraderlijke bocht aan het standbeeld voor koning Albert I reed de tramchauffeur veel te snel. De toegelaten snelheid bedraagt op die plaats 20 kilometer per uur, maar volgens het parket van Veurne reed de tram zeker 30 per uur in de haakse bocht. Daardoor ontspoorde de tram en raakten er 31 passagiers gewond.

“Niet zeker of De Lijn alle schade zal vergoeden”

De Lijn West-Vlaanderen reageert afwachtend op het vonnis van de politierechter. “Op basis van zijn dossier en naar aanleiding van het ongeval is die man niet meer bij ons in dienst”, zegt woordvoerder Dirk Schockaert. “We hebben zijn verdediging dus ook niet op ons genomen.” Het is niet zeker dat De Lijn alle schade zal vergoeden. “We gaan alles eerst eens rustig bestuderen en intern bekijken met onze juridische dienst.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier