Tram naar Veurne : tracéstudie start weldra

Redactie KW

Bijna anderhalf jaar nadat bekend raakte dat De Lijn de kusttram wil laten aftakken naar Veurne, is nu de tijd rijp om een tracéstudie te starten. Deze zal een aantal alternatieven oplijsten en tegenover elkaar afwegen, die daarna de stedenbouwkundige en de milieutoets zullen moeten doorstaan.

De nieuwe tramlijn zou haar terminus hebben aan het NMBS-station van Veurne, maar ook het station van Koksijde bedienen. Of ze ook Veurne-centrum zal bedienen is eerder twijfelachtig. Voor de aansluiting op de bestaande kusttramlijn gaat men voorlopig uit van twee opties : in Koksijde of in Oostduinkerke.

Verwacht wordt dat de hele voorafgaande procedure tot de realisatie van deze nieuwe tramlijn zo’n vijf jaar zal duren en de eerste spadensteek voor deze werken kan worden gegeven in 2014-2015. Ondertussen maakt De Lijn in deze regio wel al werk van betere busverbindingen : nog dit jaar komt er een serieuze upgrade van de buslijn 69 Oostende-Nieuwpoort-Veurne, waarbij er zowel snelle verbindende ritten zullen zijn als ontsluitende.
(JRE)

Zie Het Wekelijks Nieuws (Editie Kust) van vrijdag 20 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier