Trafiek in Zeebrugse haven kent terugval met 1,6 procent

© BENNY PROOT
Redactie KW

Tijdens de eerste zes maanden van 2011 is de trafiek in de haven Brugge-Zeebrugge met 1,6 procent gedaald ten aanzien van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het havenbedrijf MBZ bekendgemaakt. 2010 was voor de haven een recordjaar. In totaal werden van januari tot en met juni 24,4 miljoen ton goederen behandeld.

De rollende vracht deed het dit voorjaar beter dan in 2010. Zowel op de korte als lange afstanden groeide de ro-ro met 9,2 procent tot 6,7 miljoen ton. Ondanks de aardbeving in Japan groeide de behandeling van nieuwe wagens in Zeebrugge met 15 procent.

Door een aantal herschikkingen bij de verschillende containerdiensten, daalde de overslag. Daarenboven speelt volgens het havenbedrijf ook de groeivertraging in Europa en het Verre Oosten de haven parten. In TEU (twintigvoetcontainerequivalent) daalde de containertrafiek met 6,8 procent.

De behandeling van stukgoed nam met 6,6 procent af terwijl de vaste bulk met 5,9 procent steeg en de vloeibare bulk waaronder LNG met 18,2 procent steeg. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier