Trafiek haven Zeebrugge daalt licht

Redactie KW

De havens van Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge lieten in het derde kwartaal een trafiekgroei van 5,1 procent optekenen in vergelijking met het derde kwartaal van 2007. De containertrafiek in de Vlaamse havens groeide met 5,8 procent. De Vlaamse Havencommissie bracht de gegevens bij elkaar.

De totale overslag nam sterk toe in Oostende (plus 14,6 procent) en Gent (12,5 procent). Antwerpen groeide met 5,3 procent terwijl Zeebrugge 1,8 procent moest prijsgeven. Voor de containertrafiek uitgedrukt in de standaardeenheid voor containers TEU was Antwerpen de sterkste stijger met 6,5 procent. Zeebrugge liet eveneens een groei optekenen van 4,0 procent. In Gent daalde de containertrafiek met 13,1 procent en in Oostende viel de overslag van containers in de maanden juli, augustus en september volledig weg.

De vier Vlaamse havens behandelden het voorbije kwartaal bijna 68 miljoen ton goederen. Dat brengt het totaal voor de eerste negen maanden van 2008 op meer dan 203 miljoen ton. Voor de containers staat de teller van het derde kwartaal op 2,8 miljoen TEU en voor de maanden januari tot september op 8,4 miljoen TEU. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier