Tractebel helpt Zeebrugge in Shanghai bouwen

Redactie KW

Het Belgisch ingenieursbedrijf heeft in China een contract binnengehaald voor de uitbouw van een LNG-terminal.

De Belgische engineering-reus doet er ook een overname. Tractebel hoopt daarmee op de grote doorbraak in China. Het contract omvat het projectmanagement voor de uitbouw van een LNG-terminal in Shanghai. De Shanghai Gas Company bouwt er de bestaande terminal van vloeibaar aardgas uit van 150.000 m³ tot 350.000 m³. “Dat is vergelijkbaar met de LNG-terminal in Zeebrugge”, vertelt Bernard Gilliot, executive vice president strategie, marketing en communicatie bij Tractebel Engineering. Het gas is bestemd voor de Chinese transportmarkt.

Daarnaast verhoogde Tractebel ook zijn belang in het Chinese studiebureau BUGET (Beijing United Gas Engineering & Technology) van 30 naar 49 pct. De rest van de aandelen is in handen van de Beijing Gas Group, die zorgt voor de gasdistributie in Peking. Met de acquisitie krijgt Tractebel een bruggenhoofd in China.

Met het nieuwe contract en de acquisitie hoopt Tractebel Engineering serieus te groeien in China en te profiteren van de grote groei in lokale engineeringprojecten. Nu vertegenwoordigt Azië slechts tien procent van de omzet van Tractebel, en China slechts een klein deel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier