Tot zeven jaar cel voor Noord-Franse inbrekers

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Brugge heeft dinsdag celstraffen tussen 7 jaar en 6 maanden uitgesproken voor de leden van een inbrekersbende en hun helers. De bende werd beticht van meer dan 200 inbraken aan de kust en in het binnenland. Er boden zich 260 burgerlijke partijen aan. Voor een reeks feiten zijn de beklaagden vrijgesproken.

De kopstukken van de bende kregen 7 jaar en 54 maanden cel. Vier beklaagden kregen vier jaar cel, 3 beklaagden kregen drie jaar cel waarvan twee deels uitstel kregen. Eén heler hoorde zich veroordelen tot 12 maanden cel met uitstel. Vier andere helers kregen zes maanden met uitstel.

De meeste feiten werden gepleegd in Oostende, Bredene, De Haan, Blankenberge, Brugge en Knokke-Heist. De bende handelde steeds per twee of per drie. Eén van hen stond op de uitkijk terwijl de anderen de woningen doorzochten. Daarbij hadden ze bijzondere aandacht voor dure juwelen. Ondertussen hielden ze telefonisch contact. De politie kwam de bende op het spoor door telefoontap. Een aantal betichten werd ook herkend op bewakingsbeelden.

De buit van de diefstallen werd verkocht. Een deel van de winst werd ondermeer naar Algerije versluisd. Voor twaalf van de veroordeelden vroeg de openbare aanklager de onmiddellijke aanhouding. Voor zij die ter zitting aanwezig waren, een vaste woonplaats hebben en vast werk werd de vordering afgewezen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier