Tot vier jaar cel voor oplichting klanten Delta Lloyd in Deerlijk

Redactie KW

Een 54-jarige Nederlander uit Antwerpen en een 52-jarige man uit Dentergem zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk vier en twee jaar voor oplichting van tientallen klanten van de Delta Lloydbank in Deerlijk. Aan de slachtoffers moeten ze in totaal zo’n 725.000 euro schadevergoeding betalen. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van de Nederlander.

Tot zijn ontslag in februari 2005 was de man uit Dentergem
zelfstandig filiaalhouder van Delta Lloyd in Deerlijk. Hij kwam in contact met een Nederlander en diens Luxemburgse spookholding New World Science & Technology. Beiden gingen akkoord om obligaties van de Luxemburgse vennootschap aan de man te brengen. Ze beloofden hun klanten mooie intresten tot 10 procent.

De filiaalhouder slaagde er in enkele klanten van zijn agentschap over de streep te trekken. Zelf streek hij een commissie op. De opgehaalde cashbedragen stuurde hij via Taxipost op naar de Nederlander. Toen plots de beloofde intresten niet meer konden uitbetaald worden, stortte de constructie in. Onderzoek bracht aan het licht dat het geld van de klanten niet was belegd maar in rook was opgegaan door de liederlijke levensstijl van de Nederlander.

Met vier jaar cel, waarvan de helft effectief, een boete van 5.500
euro en een verbeurdverklaring van 936.000 euro, waarvan de helft
effectief, en een beroepsverbod van tien jaar kreeg de Nederlander de zwaarste straf. De man kreeg twee jaar cel, waarvan zes maanden effectief, een boete van 2.750 euro en een verbeurdverklaring van 10.000 euro, waarvan de helft effectief. Hij kreeg ook een beroepsverbod van vijf jaar. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier