Tot twee jaar cel in drugsproces met 23 beklaagden

Redactie KW

Drieëntwintig beklaagden uit Roeselare, Kortrijk, Menen, Ledegem, Ardooie, Kortemark, Antwerpen en Tielt zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk tot celstraffen van zes maanden tot twee jaar veroordeeld voor het gebruik en/of de verkoop van heroïne en cocaïne. De drugs die in de regio Kotrijk werden verdeeld, waren afkomstig van dealers uit Antwerpen.

Kopstuk van de bende was een man van 29 uit Roeselare. Halfweg 2007 werd een onderzoek gestart naar zijn verdachte handel en wandel. Al gauw werd duidelijk dat hij heel wat contacten had met drugsgebruikers. Hij bevoorraadde hen met heroïne en cocaïne uit Antwerpen. Omdat hij zelf geen rijbewijs had, riep hij de hulp in van tal van anderen om hem naar Antwerpen te voeren.

Bij de verkoop kreeg de Roeselarenaar de hulp van twee mannen van 25 en 39. Het onderzoek beperkte zich niet tot de lokale dealers en gebruikers. Ook enkele Antwerpse leveranciers stonden terecht. De Roeselarenaar kreeg een effectieve celstraf van achttien maanden en een boete van 5.500 euro. Enkele Antwerpse dealers kregen met twee jaar effectieve celstraf de zwaarste straf.

(jv/belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier