Tot drie jaar cel voor Roemeense nepagenten

Redactie KW

Zeven Roemenen hebben van de Antwerpse strafrechter dinsdag celstraffen van één tot drie jaar en een boete van 550 euro gekregen. Ze hadden zich uitgegeven voor agenten en hun slachtoffers beroofd. Vier beklaagden werden vrijgesproken.

De feiten speelden zich af tussen 20 oktober 2007 en 19 oktober 2008. De beklaagden kwamen vanuit het buitenland naar ons land om hun slag te slaan. Ze logeerden in Brusselse hotels en vertrokken van daaruit op rooftocht.

Ze sloegen vooral toe in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen en de Automarkt langs de Boomsesteenweg in Wilrijk, maar ook in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Brussel en Nederland maakten ze slachtoffers.

De beklaagden toonden telkens een badge en gaven zich uit voor agenten. Ze viseerden vooral buitenlanders. Ze fouilleerden de slachtoffers, controleerden hun portefeuilles en stalen vervolgens hun geld. Ze werden vervolgd voor een twintigtal feiten en zouden in totaal bijna 75.000 euro hebben buitgemaakt, maar niet alles werd bewezen bevonden.

Vier beklaagden maakten volgens de rechtbank deel uit van dezelfde bende. Een van hen had bij zijn arrestatie een politiebadge op zak. Een vijfde beklaagde was ook lid van de bende, maar kon niet gekoppeld worden aan feiten in België. Hij was wel in Nederland tegen de lamp gelopen. Twee anderen hadden gelijkaardige feiten gepleegd, maar konden niet gelinkt worden aan de bende.

De rechtbank verklaarde ongeveer 1.350 euro verbeurd, alsook de politiebadge. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier