Tot drie jaar cel voor overval op bar

Redactie KW

Twee Noord-Fransen zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar en een boete van 550 euro voor een overval op een bar in Wevelgem. Bij de overval werden ook schoten gelost. Drie andere betrokkenen kwamen er met celstraffen van één tot twee jaar vanaf.

De twee zwaarst veroordeelden zijn de 26-jarige S.E. uit Roubaix en zijn 23-jarige toenmalige vriendin E.W. uit Doornik, die nog in de bar als prostituee had gewerkt. Op 2 juli 2010 reden ze met vijf naar de bar en drongen via de achterkant binnen. S.E. en T.R. voerden de overval uit, drie vrouwen bleven buiten. De aanwezigen werden bedreigd en er werden ook twee schoten gelost. De daders gingen uiteindelijk met een hoeveelheid geld en een kluis aan de haal.

Volgens S.E. liet hij zich meeslepen door een korte romance met de vrouw uit Doornik. Hij zit al sinds 6 september in de cel, zijn vriendin volgde twee maanden later. Zij kreeg twee jaar cel, waarvan 12 maanden effectief, en een boete van 550 euro. De twee andere vrouwen die mee waren, kregen elk één jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, en een boete van 550 euro.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier