Tot 6 jaar cel voor oplichtersbende

Redactie KW

Een 18-koppige bende heeft van de correctionele rechtbank van Brugge celstraffen van 2 tot 6 jaar gekregen voor grootschalige oplichting. Via de computer contacteerden ze willekeurig mensen uit het hele land. Met pure verzinsels probeerden ze hen geld af te troggelen.

Alle oplichters komen uit Afrika, de meeste uit Nigeria. Ze stuurden tussen februari 2007 en 18 november 2008 emails naar hun slachtoffers. Daarin stond dat in een kluis in Ghana veel geld lag van een verongelukte alleenstaande vrouw. Wie een fiks bedrag betaalde om dat geld vrij te maken, kon tot 35 miljoen euro erven.

De bende kon opgerold worden doordat een Brugse man, die ook zo’n mail had ontvangen, het zaakje niet vertrouwde en de politie contacteerde. Via getuigenissen en gsm-onderzoek konden in totaal 18 mannen worden opgepakt. Ze kregen celstraffen van 2 tot 6 jaar. Van 15 beklaagden werd op de zitting de onmiddellijke aanhouding gevraagd. Twee anderen zaten al in de cel. Hun slachtoffers moeten ze vergoeden. Er werd ook een grote som geld verbeurd verklaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier