Tot 18 maanden cel voor dealende koppels uit Kortrijk en Wervik

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag twee koppels uit Kortrijk en Wervik veroordeeld voor inbreuken op de drugswetgeving.

De bal begon te rollen toen de politie de woning van Michael D. (38) in Kortrijk observeerde. Michael D. stapte in zijn wagen en werd enkele ogenblikken later staande gehouden. Volgens de openbaar aanklager had de man 10.000 euro op zak. Uiteindelijk gaf de man toe dat hij op weg was naar het industrieterrein in Wevelgem om drugs te kopen.

Gearresteerd op plaats waar deal zou plaatsvinden

Het arrestatieteam kwam samen op de plaats van de deal waar Eddy D.(53) en Heidi C.(40) hun klant stonden op te wachten. In de koffer van hun wagen trof de politie een sportzak aan met daarin 2 kilogram cannabis.

Michael D. kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan één jaar effectief. Hij moet een geldboete van 9.000 euro betalen en 6.845 euro in zijn vermogen werd verbeurdverklaard. Eddy D. werd veroordeeld tot 14 maanden cel, waarvan 10 maanden effectief. Hij kreeg een geldboete van 9.000 euro en een bedrag van 6.250 euro werd verbeurdv erklaard.

Wellicht in beroep tegen vonnis

Heidi C., de echtgenote van Eddy D., kreeg 10 maanden. Zij kreeg een voorwaardelijke geldboete van 6.000 euro. Rosmarijntje V., een gelegenheidsgebruikster en de toenmalige vriendin van Michael D., kreeg van de rechtbank de gunst van de opschorting.

Mogelijk tekenen de advocaten beroep aan tegen het vonnis omdat de rechten van de verdediging geschonden werden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier