Torhoutse Markt wordt enkel in de zomer autoluw

© Johan Sabbe
Redactie KW

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft zopas de knoop doorgehakt in de veelbesproken kwestie van de autoluwe Markt in Torhout. Enkel in de zomermaanden – van half juni tot half september – zullen er geen auto’s over de Markt mogen rijden.

De overige negen maanden mag er dus als vanouds gemotoriseerd verkeer op de Markt passeren. Het stadsbestuur kiest op die manier voor een compromis.

Infovergadering voorzien

Bij het nemen van de beslissing heeft zonder twijfel meegespeeld dat de bevolking verdeeld is over het voorbije proefproject van vier maanden autoluwe Markt, dat eind oktober afloopt. Uit een recente enquête bleek 53 % voorstander van de autoluwe Markt te zijn en 47 % zich er tegen te kanten. Ongeveer fiftyfifty en dus heeft het stadsbestuur beslist om het proefproject niet te verlengen. Vanaf dinsdag 5 november wordt er weer gemotoriseerd verkeer op de Markt toegestaan.

Tijdens een infovergadering op dinsdag 22 oktober om 19.30 uur in het stadhuis zal burgemeester Norbert De Cuyper de beslissing voor de geïnteresseerden toelichten en uitleggen waarom de Markt enkel tussen 15 juni en 15 september autoluw zal worden.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 18 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier