Torhouts raadslid wordt arbeidsrechter

Redactie KW

De kans is bijzonder groot dat Torhouts gemeenteraadslid en SP.A-voorzitter Marc Compernolle vanaf half februari arbeidsrechter wordt. Dat betekent dat de Torhoutenaar zijn politieke kleur opzij moet zetten en de gemeenteraad dient te verlaten.

Zijn benoeming is nog niet in het Belgisch Staatsblad verschenen en dus kan hij de eed nog niet afleggen, maar de kans is bijzonder groot dat gemeenteraadslid en SP.A-voorzitter Marc Compernolle vanaf half februari arbeidsrechter wordt. Dat betekent dat de Torhoutenaar zijn politieke kleur opzij moet zetten en de gemeenteraad dient te verlaten. Zelfs voorzitter van de socialistische harmonie Rhetorika blijven, mag hij niet meer.

Marc (51) is sinds 1980 advocaat. Hij heeft zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht : hoofdzakelijk geschillen tussen werknemers en werkgevers.

Marc Compernolle had eind 1999 de leiding van de Torhoutse SP.A op zich genomen. Sinds 2001 zetelt hij in de gemeenteraad, waar zijn scherpe tong en gevatte tussenkomsten meteen opvielen. Als hij straks effectief rechter wordt, zal een andere socialist zijn mandaat als raadslid moeten overnemen. Wie dat wordt, staat nog niet vast.

Als hij arbeidsrechter wordt, kan hij starten in Ieper, Kortrijk en Sint-Niklaas. Na verloop van tijd kan hij een vaste standplaats toegewezen krijgen.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier