Torhouts harmonieorkest knap op WK in Kerkrade

© Johan Sabbe
Redactie KW

Het Torhoutse harmonieorkest De Jongelingskring heeft op het World Music Contest in het Nederlandse Kerkrade ruim 86 % behaald in de hoge divisie Harmonie 1. Dat is een schitterende prestatie.

Het World Music Contest wordt om de vier jaar georganiseerd en geldt als het officieuze wereldkampioenschap voor blaasmuziekgezelschappen. Aan het tornooi namen dit jaar 16.000 muzikanten uit 29 verschillende landen deel. Het aantal bezoekers wordt op 500.000 geraamd.

Dirigent, muzikanten en bestuur van De Jongelingskring waren na wekenlange repetities met vertrouwen naar Kerkrade vertrokken. Allen hadden het vaste voornemen om een goed resultaat neer te zetten.

Componist feliciteert dirigent

Tijdens het optreden onder de leiding van dirigent Nico Logghe (foto) viel de concentratie van de gezichten te lezen. Eerst werd het opgelegde werk gespeeld : Extreme Beethoven van componist Johan de Meij. En daarna het keuzewerk : Divertimento van Oliver Waespi. Nico Logghe leidde op professionele wijze het Torhoutse orkest naar een ijzersterke muzikale prestatie.

Het publiek trakteerde De Jongelingskring op een langdurig applaus en de aanwezige Johan de Meij kwam Nico persoonlijk feliciteren. Tijdens de terugrit werd het harmonieorkest op de hoogte gebracht van het schitterende resultaat : ruim 86 %. Het was voor het eerst dat De Jongelingskring aantrad in de hoge divisie Harmonie 1.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier