Torhoutenaren mogen gratis naar het kasteel

Redactie KW

Alle inwoners van Torhout, alle Torhoutse scholen en alle erkende Torhoutse verenigingen mogen voortaan gratis het Wijnendaalse kasteelmuseum bezoeken. Dat heeft de gemeenteraad vorige maandag beslist. Het stadsbestuur wil daarmee inspelen op het wijzigende museumlandschap in Vlaanderen en hoopt tegelijkertijd het aantal bezoekers op te krikken.

Het vernieuwde kasteelmuseum werd op een zonovergoten 1 juli 2006 in de aanwezigheid van huidige premier Yves Leterme officieel geopend. De verwachtingen inzake de bezoekersaantallen waren hooggespannen, maar werden de voorbije toeristische seizoenen niet ingelost. Het stadsbestuur hoopt nu op beterschap.

“Nieuwe tarieven moeten bijdragen tot populariteit”

“We denken dat de nieuwe, goedkopere tarieven zullen bijdragen aan de populariteit van het Wijnendaalse kasteelmuseum”, zei schepen van Musea Lieselotte Denolf (CD&V). “De Torhoutenaren zijn zelf de beste ambassadeurs voor het toerisme in hun stad. Tot nu toe vormde de toegangsprijs voor sommige stadsgenoten een drempel voor een herhaalbezoek aan het kasteelmuseum, al of niet in het gezelschap van een aantal niet-Torhoutenaren. Die drempel valt nu weg.”…

(JS voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 26 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier