Torhoutenaar wereldkampioen wielrennen bij de bakkers

© Johan Sabbe
Redactie KW

De 47-jarige Peter Decorte uit Torhout is in het Zwitserse dorpje Löhningen wereldkampioen wielrennen bij de bakkers en chocolatiers geworden. Hij heeft in de Alfons Pieterslaan in Oostende 21 jaar een zelfstandige bakkerij gerund.

Peter Decorte woont sinds vorig jaar in de Revinzestraat in Torhout, de stad waaruit zijn vrouw Daisy Jaques afkomstig is. Ze hebben twee dochters, Justine (21) en Rebecca (20).

Ook ooit kampioen van België

Peter en Daisy hebben op 1 juni 2012 hun zelfstandige bakkerij in Oostende stopgezet. Peter werkt nu als chocolatier in het bedrijf Natra Jacali in Bredene. In zijn jeugdjaren is hij ooit wielerkampioen van België bij de bakkers en slagers geworden : in 1990 in Sint-Martens-Bodegem. Daarna heeft zijn drukke bakkersloopbaan het intensief fietsen onmogelijk gemaakt. Vorig jaar is hij echter weer beginnen trainen en met succes : in Zwitserland is hij zopas in de leeftijdsklasse van 41 tot 50 jaar wereldkampioen bij de bakkers en chocolatiers geworden. Hij reed de laatste 30 van de 67,2 km in zijn eentje voorop.

Ook Peters vader, de 71-jarige gepensioneerde bakker Christian Decorte, nam aan het WK in Löhningen deel. Hij werd eervol tiende bij de 70-plussers.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weebode Torhout, van vrijdag 13 september

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier