Torhout ruimt op na de zondvloed – Verzekeraars meten schade op

Redactie KW

Voor veel mensen in Torhout was het de hele dag schoonmaken na de zondvloed van gisteren. Er vallen gelukkig geen slachtoffers te betreuren. Maar de ravage is groot. Na het terugtrekken van het water bleef er ook heel wat modder achter. Gelukkig kan iedereen die verzekerd is aanspraak maken op een schadevergoeding.

Begin maar eens aan de opkuis als je huis onder water heeft gestaan. Voor veel mensen was het gisteren een onbegonnen gevecht om de boel droog te houden. Zoals in de Rembertstraat in Veldegem. Daar liepen door de wolkbreuk verscheidene kelders onder water. De buurman moet tegen 21 juli voor de nationale parade in Brussel enkele honderden dranghekkens leveren. Maar zijn hele atelier liep onder en zijn machines vernietigd.

Intussen regent het schade aangiften bij de verzekeraars. Want de materiële schade is groot. Het is een rush om alles zo snel mogelijk te verwerken.

“We leggen alles op foto vast en dat sturen we door naar de maatschappij die de zaak dan verder bekijkt om de mensen snel te vergoeden. Dat was vroeger via het waarborgfonds en nu via de verzekering. Er zijn natuurlijk vele schadegevallen om alles tegelijk te regelen. Bedoeling is om alle snel op te lossen zodat de mensen verder kunnen”, zegt verzekeraar Peter Ryckebusch.

Sinds de aanpassing van de brandverzekering enkele jaren geleden is iedereen ook verzekerd tegen overstromingen en wateroverlast.

(BV/ABO)

Meer vanavond in het Focus- & WTV-nieuws en in de Krant Van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier