Torhout is in 2012 Dorp van de Ronde

Redactie KW

Torhout wordt op zondag 1 april 2012 het Dorp van de Ronde, net op de dag dat burgemeester Norbert De Cuyper 45 jaar getrouwd is nota bene. 2012 is ook het jaar waarin de Torhoutse parochie Wijnendale precies een eeuw bestaat. Ideaal als eerbetoon aan Karel van Wijnendaele, de Torhoutse sportjournalist die de Ronde van Vlaanderen heeft opgericht.

Het is burgemeester Norbert De Cuyper, die net vandaag twintig jaar actief is als burgemeester in Torhout, die het nieuws zopas bekendmaakte. Een grote verrassing is het echter al niet meer, want begin januari liet De Cuyper daarover al een ballonnetje op in De Weekbode Torhout. Hij had toen net zijn teleurstelling geuit bij de organisatie over het feit dat De Ronde van Vlaanderen in 2011 niet door zijn stad passeerde, maar kreeg prompt een fijn antwoord terug: de kans was reëel dat Torhout in 2012 Dorp van de Ronde zou kunnen worden, “dit onder voorbehoud dat de start van de Ronde in West-Vlaanderen blijft uiteraard.”

Dat laatste zinnetje zorgde voor enige terughoudendheid bij de burgemeester van Torhout, maar nu is de kogel definitief door de kerk. Torhout mag zich opmaken voor een waar volksfeest op 1 april 2012. En da’s géén aprilgrap.

(FJA)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier