Torfs bezoekt CD&V afdeling, duwt Moenaert straks lijst?

Redactie KW

Rik Torfs, kerkjurist en sinds juni ook senator voor de CD&V, kwam in Brugge de partij-afdeling bezoeken. Torfs moet de ideologie van de christendemocratische partij onder de loep nemen, zeker met de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in het vooruitzicht.

Onze provincie kan daarbij als voorbeeld dienen voor de rest van Vlaanderen, want hier haalde CD&V 23% van de stemmen, elders amper 17. Torfs: “Een van de punten zou kunnen zijn dat er in West-Vlaanderen nog veel lokale centra zijn, met sterke banden en bindingen tussen mensen. En dat we daarom in West-Vlaanderen wel nog goeie scores halen. Dat heb je vaak minder in andere provincies, die meer verstedelijkt zijn.”

Moenaert

De Brugse afdeling van CD&V gaat intussen op zoek naar nieuw bloed voor de partij. Daarvoor komen er begin volgende maand vormingsdagen, waarop iedereen die in de partij geïnteresseerd is, mag komen luisteren en spreken.

Vast staat dat huidig burgemeester toch een prominente rol zal spelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Eerder liet Patrick Moenaert weten dat hij geen nieuwe ambtstermijn als burgemeester ambieert. Burgemeester Moenaert zou gevraagd zijn om de lijst van zijn partij te duwen. Hij heeft nog niet geantwoord, maar zou ook niet geweigerd hebben.

(MD/BS)

Meer hierover op Focus vanaf 18 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier