Topruiter Van Geenberghe vrijgesproken in spermazaak

Redactie KW

Olympisch ruiter Jean-Claude Van Geenberghe (45) is maandag door de rechtbank van Ieper vrijgesproken voor misbruik van vertrouwen. Samen met de uitbater van een Kunstmatig Inseminatie Centrum (KI-centrum), die eveneens de vrijspraak kreeg, moest hij zich verantwoorden voor de verkoop van stalen sperma van een tophengst.

Het paard Andiamo Z stond tussen april 2004 en maart 2005 bij de topruiter op stal. Dat gebeurde via bemiddeling van de voormalige eigenaar van de hengst, die na de verkoop nog verantwoordelijk was voor de commerciële exploitatie van het dier. De eigenaar beweerde dat Van Geenberghe en de uitbater van een KI-centrum drie keer sperma verkochten zonder daarvoor toestemming te hebben gekregen.

De twee beklaagden ontkenden dat ze ook maar iets onregelmatigs hadden gedaan en verklaarden de dupe te zijn van een commercieel geschil tussen de eigenaar van de hengst en de commerciële exploitant. De ruiter, die bij de laatste Olympische Spelen de kleuren van Oekraïne verdedigde, heeft zelf nog een openstaande factuur van enkele duizenden euro voor het stallen van Andiamo Z. Wegens het niet betalen door de eigenaar is er een burgerlijke procedure gestart. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier