Toprestaurant Horseele onder voogdij

Redactie KW

Het tweesterrenrestaurant Horseele van topchef Danny Horseele (58) in Dudzele bij Brugge is onder gerechtelijke voogdij geplaatst door de handelsrechtbank in Brugge. Danny Horseele had er de rechtbank zelf om gevraagd. Dit betekent dat de bekende eettempel voorlopig beschermd is tegen zijn schuldeisers.

De verliezen van het restaurant stapelen zich op en Danny Horseele, die dertien mensen tewerkstelt, kreeg het ook opnieuw aan de stok met de RSZ. Om een nieuw faillissement te vermijden, heeft Danny Horseele een gerechtelijke reorganisatie (het vroegere gerechtelijk akkoord) aangevraagd en verkregen. Dit betekent dat nu een herstructurerings- en afbetalingsplan moet worden opgesteld. Wellicht zal het aantal personeelsleden ook worden ingekrompen.

In maart werd Danny Horseele ook gedagvaard voor de correctionele rechtbank in Brugge wegens verduistering van 745.000 euro. Zijn advocaat verkreeg uitstel van de zaak tot 18 oktober omdat hij zelf medezaakvoerder Dirk Nollet van het restaurant beticht van schriftvervalsing.

Meer nieuws op Focus vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier