Toprestaurant El Bulli haalt mosterd in Torhout

Redactie KW

Het meest spraakmakende restaurant ter wereld, El Bulli aan de Spaanse Costa Brava, heeft iets met West-Vlaanderen. De mosterd die erop tafel komt, is van Wostyn uit Torhout. De Spaanse sterrenchef Ferran Adrià zweert bij dit streekproduct. En nog meer West-Vlaams want Pascal Vanneste, de jonge kok van De Bietemolen uit Lichtervelde, is net thuis van een half jaar stage bij El Bulli.

Pascal Vanneste kent alle geheimen van de nieuwste culinaire hoogstandjes met schuimpjes, gelatines en koken met stikstof. In de keuken, thuis in het restaurant De Bietemolen, kan hij naar hartenlust experimenteren met de nieuwste technieken en producten die hij bij het driesterrenrestaurant EL Bulli leerde.

Pascal Vanneste studeerde 2 jaar geleden af aan Brugse hotel school Spermalie. Hij stuurde meteen zijn aanvraag voor een stage bij El Bulli. Volgens de jonge chef had heel veel geluk toen hij tussen de 3000 aanvragen werd uitgekozen.

Voor culinaire hoogstandjes heb je goede producten nodig. En wat dat betreft weten we dat Ferran Adria de mosterd haalt in Torhout. Bij Wostyn maken ze al vijf generaties mosterd.

Het streekproduct wordt geprezen voor zijn scherpe smaak en is nu een delicatesse in Spanje

WOSTYN is nu een culinair begrip in heel wat moleculaire keukens. De Torhoutse mosterdmaker Piet Wostyn hoopt binnenkort eens zijn voeten onder tafel te schuiven bij El Bulli. Normaal moet je jaren wachten op een plaatsje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier