Toprestaurant El Bulli haalt mosterd in Torhout

24/09/08 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:25

Bron: Kw

Het meest spraakmakende restaurant ter wereld, El Bulli aan de Spaanse Costa Brava, heeft iets met West-Vlaanderen. De mosterd die erop tafel komt, is van Wostyn uit Torhout. De Spaanse sterrenchef Ferran Adrià zweert bij dit streekproduct. En nog meer West-Vlaams want Pascal Vanneste, de jonge kok van De Bietemolen uit Lichtervelde, is net thuis van een half jaar stage bij El Bulli.

Pascal Vanneste kent alle geheimen van de nieuwste culinaire hoogstandjes met schuimpjes, gelatines en koken met stikstof. In de keuken, thuis in het restaurant De Bietemolen, kan hij naar hartenlust experim...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee