Toplessbar wordt ‘gewoon’ restaurant

Redactie KW

De bekende toplessbar ‘t Hoekje in de Iepersteenweg in Merkem verdwijnt en wordt een ‘gewoon’ café-restaurant. Uitbaatster Yvette Sansier laat de zaak over aan haar dochter en staat nu achter de tapkast van het Diksmuidse café De Botaniek.

Jarenlang was ‘t Hoekje de pleisterplaats voor liefhebbers van vrouwelijk schoon. Zelfs Jambers kwam bij Yvette op bezoek. De zaak met het opvallende rondborstige ‘uithangbord’ was een vertrouwd zicht voor wie tussen Ieper en Diksmuide reed, maar dat tafereel behoort sinds kort tot het verleden.

Geen wulpse blondine meer

Yvette heeft de zaak overgelaten aan haar dochter Inge en de wulpse blondine staat er niet meer. Zelf staat Yvette vandaag achter de tapkast van café De Botaniek in Diksmuide. „’t Hoekje is een afgesloten hoofdstuk voor mij”, vertelt Yvette. „Ik besloot het over te laten aan mijn dochter, omdat ik niet wil dat de zaak helemaal verdwijnt, en ik haar de kans wil geven om op eigen benen te staan. Haar vriend heeft een opleiding gevolgd tot kok, en zij zullen ‘t Hoekje omvormen tot een café-restaurant, wellicht een grillhouse. Zonder topless bediening weliswaar, dat is voorgoed verleden tijd.”

(TVWD/pjb voor kw.be)

Uitgebreide versie en de ontstaansgeschiedenis in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier