Topchefs gaan onze kust promoten in vermaard warenhuis Harrods in Londen

Redactie KW

Topchefs uit Vlaanderen gaan vanaf 25 november twee weken lang koken in het wereldberoemde warenhuis Harrods in Londen om promotie te maken voor de Vlaamse kust.

“Gastronomie is een belangrijk element bij de keuze van de kust als vakantiebestemming”, zegt regiomanager Pieter Koten van Westtoer. “Door de samenwerking met Harrods benadrukken we ook de topkwaliteit van de kustregio.”

De chefs de meewerken zijn Bart Desmidt van Bartholomeus in Knokke-Heist, Luc Declerck en David Servranckx van Bistro Mathilda uit Oostende, Piet Devriendt van De Oesterput in Blankenberge, en Vincent Florizoone en Lore Cogghe van Grand Cabaret in Nieuwpoort. De “Belgian Waffles” die bij de lancering van de campagne op 25 november worden verdeeld, worden gebakken door Mario Cattoor van De Vlaamsche Pot in Brugge.

“We mogen best fier zijn op onze Belgische keuken en de gastronomie aan de kust”, zegt Bart Desmidt. “Weinig regio’s hebben zo’n aanbod aan sterrenrestaurants.”

Harrods is goed voor 42.000 bezoekers per dag. De campagne komt ook aan bod in het magazine van het warenhuis en op zijn website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier