Topchef zet restaurant Aneth in de etalage

Redactie KW

Chef Paul Hendrickx van de Aneth in Brugge zet zijn restaurant te koop.

Van de Prosper Montagné prijs tot beste viskok van het jaar. Paul Hendrickx heeft zowat alle culinaire prijzen in de Benelux met glans gewonnen. In 2009 kreeg de chef zijn eerste Michelinster. Maar dit jaar speelde hij die kwijt. Hij voelt zich onheus behandeld door de Michelingids en wacht nog altijd op tekst en uitleg waarom hij een slechte evaluatie kreeg. De chef neemt ontgoocheld afscheid. “Dat is ook de druppel die de emmer deed overlopen”, zegt Hendrickx. “Iedere keer weer moeten uitleggen waarom. Ik moet zeggen : ik weet het niet. De klanten waren nog altijd tevreden en zij zijn tenslotte mijn sterren”.

Culinair journalist

Het pand staat te koop. De topchef gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur in de culinaire wereld. Paul Hendrickx is al af en toe aan de slag als culinair journalist voor enkele vakbladen. Paul Hendrickx : “Ik wil in schoonheid afscheid nemen met een mooi menu om mijn carrière af te sluiten. Ik zal de laatste dagen alleen voor mensen koken die mij genegen zijn”. Wanneer restaurant Aneth definitief de deur sluit hangt af van de verkoop van het pand.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier