Topchef barbecuet op het strand van Oostduinkerke

Redactie KW

Om gastronomisch te tafelen hoef je niet altijd in een chique restaurant te zitten. Dat kan ook op het strand van Oostduinkerke. Kooktalent en bevlogen topchef Vincent Florizoone sleepte daarvoor zijn halve keuken het zand op om samen met zijn team een viergangen menu klaar te maken. Als ambassadeur van de Vlaamse gastronomie is hij net terug van New York waar hij in opdracht van de Vlaamse regering onze Vlaamse producten en keuken promootte.

“Ik vertrek altijd van eigen streekproducten. Zoals Poperingse hennepot, een broodje Martino met rund van hier, ganzenlever van Handzame en dan hadden we konijn met Brugse tripel en ons fameus chocoladedessert,” zegt Florizoone.

Voor een kooksessie op het strand draait de bevlogen chef zijn hand niet om. De culinaire ambassadeur spreekt van een laagdrempelige manier om een groot publiek van zijn gastronomie te laten meegenieten.

Zo’n 250 fijnproevers hadden zich ingeschreven voor een avondje topgastronomie op het Oostduinkerkse strand.

Bekijk hier de reportage

(JV/BV)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier